søndag 30. oktober 2011

Tilbake til penn og papir (?)

Den 17.10 kunne vi lese en artikkel om eksamen på videregående skoler på nrk Østafjells i Østfold. Der skriver John-Andre Samuelsen at Vebjørn Nergård vil gå tilbake til penn og papir på eksamen, det er fordi norske data-eksperter mener penn og papir er den eneste måten å unngå jusk på eksamen. Mens utdanningsdirektoratet ønsker at alle eksamener i den vidregående skolen skal være digitale innen utgangen i 2012.

Jeg må si meg enig med utdanningsdirektoratet, fordi vi lever i en mer moderne tid der dataer blir brukt til det meste i hverdagen. Jeg skjønner også hva Vebjørn Nergård mener med at det blir mindre juks med penn og papir, men elever kan fortsatt finne andre veier til å jukse på hvis de går inn for det. Det jeg syns burde gjøres da, er at vi kan tilpasse eksamens oppgavene til at vi kan bruke hjelpemidler på internett og andere lignende ting. Vi kan jo ikke bare hoppe tilbake i tid og begynne å bruke penn og papir igjen når vi har kommet så langt i teknologien. 

Jeg skjønner begge partene med både å bruke penn og papir eller bruke datamaskin på eksamen. Det er bra det blir diskutert, men elever kan jo jukse uansett.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar